Vakantie in Rijnland-Palts

Mijlpalen vinden & zetten.


Het ligt in het uiterste westen van Duitsland en wacht erop door u ontdekt te worden: de schatkamer Rijnland-Palts. De romantische streek rond de Rijn en de Moezel is perfect voor een vakantie in Duitsland. Hij biedt charmante stadjes en steden, uitstekende wijngebieden en geweldige mogelijkheden voor wandelingen en fietsvakanties.

Rijnland-Palts is een land van stenen – je vindt hier ruige leisteen, kleurrijke zandsteen, kostbaar marmer en schitterende edelstenen. Gemaakt door onvoorstelbare natuurkrachten gedurende miljoenen jaren, drukken ze nog steeds een stempel op het leven van mensen in ons land. Het zijn deskundige wijnboeren die grandioze wijnen produceren uit het veelzijdige terroir, creatieve ambachtslieden die de glans in de rots doen ontwaken en vele anderen die iets nieuws creëren uit het oeroude materiaal. Laat ons je meenemen op een onvergelijkbare reis door Rijnland-Palts en ervaar de verhalen achter onze mijlpalen!

 

De Eifel, de Hunsrück, het Westerwald en het Pfälzerwald (Paltserwoud) vormen de mooiste middelgebergtelandschappen voor uw outdoorvakantie. Omgeven door het idyllische rivierlandschap van de Moezel, de Rijn, Nahe, Ahr en Lahn, kunt u perfect wandelen of fietsen met een bezoek aan de stad combineren. Zes van de 13 Duitse wijnbouwregio's bevinden zich in Rijnland-Palts: U kunt de heerlijkste wijnen van de wijnbouwers van de Ahr, de Moezel, de Nahe, de Romantische Rijn, de Palts en Rijn-Hessen proeven. Rijnland-Palts is niet alleen de staat met de meeste wijn, maar ook de staat met de meeste bossen. In acht natuurparken en twee nationale parken kunt u de flora en fauna van dichtbij meemaken. Vooral de wilde katten in het Hunsrück-Hochwald Nationaal Park zijn een spannend hoogtepunt.

Verhalen uit de schatkamer Rijnland-Palts


Fonkelende edelstenen, kostbaar marmer, kleurrijke zandsteen en ruwe leisteen – indrukwekkende rotsformaties zijn er in vele vormen en kleuren, maar ze zijn veel meer dan een simpele verbinding van mineralen: zij zijn de stille getuigen van de bewogen geschiedenis van onze aarde. In de schatkamer van Rijnland-Palts vertellen we je graag hun verhalen en geheimen: laat je blik dwalen over de ruige rotswanden en duizelingwekkend steile hellingen en verken die bodems en bergketens waar echte topwijnen worden geproduceerd. Je zult ook onvergelijkbare culturele rijkdommen ontdekken, zoals de prachtige gebouwen van vervlogen millennia en in de voetsporen treden van de mensen die ze steen voor steen hebben gebouwd. Op je reis naar deze fascinerende natuurlijke en culturele schatten doe je onvergetelijke indrukken op en zet je je eigen mijlpalen voor prachtige herinneringen!

Trailer | Mijlpalen vinden en zetten in Rijnland-Palts.

Video: Schatkamer Rijnland-Palts

Mijlpalen vinden & zetten.


Ga met Martin Seidler mee op een culturele, culinaire en sportieve ontdekkingsreis door de schatkamer van Rijnland-Palts – altijd op zoek naar de bijzondere stenen die een stempel op de deelstaat en zijn inwoners drukken. Verken onze tien regio's en leer de verhalen achter de mijlpalen kennen!

Hoe wilt u Rijnland-Palts beleven?

Laat u zich inspireren!


Update over de situatie in het Ahrdal

Het Ahrdal en zijn toeristische infrastructuur hebben nog steeds zwaar te lijden onder de gevolgen van de overstromingsramp in juli. Intussen zijn er echter weer enkele toeristische aanbiedingen in beperkte mate beschikbaar. Wat er momenteel in de regio beschikbaar is, kunt u te weten komen door op de volgende link te klikken. In alle andere delen van Rijnland-Palts zijn excursies en vakanties zonder problemen mogelijk.

TOP 5 voor uw vakantie aan de Moezel

Danielle's reisverslag


In september 2021 stuurden wij onze testers uit Nederland en België op een 4-daagse reis naar de Moezel. Laat u inspireren van de verhalen van onze vakantiegangers en ontvang tips voor uw volgende vakantie in Rijnland-Palts.

Uitzicht op Bernkastel-Kues, Moezel-regio

Uitzicht op Bernkastel-Kues, Moezel-regio

Actuele informatie over de huidige Corona-voorschriften in Rijnland-Palts

Alle toeristische voorzieningen en aanbiedingen in Rijnland-Palts zijn zonder beperkingen toegankelijk. In het openbaar vervoer en het langeafstandsverkeer blijft de maskeringsplicht gelden. Er zij op gewezen dat individuele voorzieningen niettemin door individuele maatregelen kunnen worden getroffen. Wij raden u daarom aan om vóór uw bezoek rechtstreeks informatie in te winnen bij de betrokken aanbieder. Nadere informatie over de binnenkomst- en quarantainevoorschriften van de deelstaat Rijnland-Palts vindt u hier.

Meer tips voor uitstapjes voor uw vakantie in Rijnland-Palts:


Wandeltochten met verfrissing

Vooral op warme zomerdagen lokken waterrijke kloven en koele grotten bezoekers met verfrissende temperaturen. Wij vertellen u waar u op deze plaatsen in Rijnland-Palts kunt afkoelen en welke…

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Wandeltochten rond de Maaren van de Eifel

Wij onthullen u prachtige wandeltochten rond de "ogen van de Eifel", de Maaren van het vulkanische middelgebergte die schitteren in de zon.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Langeafstandsfietsroutes door prachtige rivierdalen

Ontspannende fietspaden strekken zich kilometers lang uit langs de oevers van de rivier. De fietspaden die de loop van rivieren als de Rijn of de Moezel volgen bieden prachtige panorama's.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Geweldige uitzichtpunten in Rijnland-Palts

Geniet van prachtige uitzichten in onze vakantieregio's: weidse horizonten van het middelgebergte, idyllische rivierdalen en indrukwekkende wijngaarden…

Idyllische picknickplaatsen met uitzicht over Rijnland-Palts

We verklappen u ongeveer 20 idyllische picknickplaatsen met uitzicht, die u perfect al wandelend of fietsend kunt bereiken.

10 tips voor wandeltochten met treinverbinding

Wij geven u tien tips voor wandeltochten die u met de trein kunt bereiken - klimaatvriendelijk en comfortabel zonder eigen auto.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Zeven Werelderfgoederen zowel als een UNESCO Global Geopark kunnen in Rijnland-Palts bezocht worden. Leer meer over het UNESCO-Werelderfgoed in…

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Oude, uitgestrekte beukenbossen, steile steenvelden en zeldzame hellingvenen maken het Nationale Park Hunsrück-Hochwald tot een uniek gebied.

Eifel

Ontdek het vulkaanlandschap van de Eifel, het natuurschoon en het beroemde racecircuit van de Nürburgring.

Hunsrück

De Hunsrück met zijn uitgestrekte bossen en weiden en panoramische uitzichten is perfect om te wandelen en te fietsen.

Moezel-regio

Als een blauw lint baant de Moezel zich een weg tussen Trier en Koblenz door een van de mooiste rivierdalen van Duitsland.

Westerwald

De rivieren Rijn, Sieg, Dill en Lahn omringen het Westerwald, waarvan vele gebieden nog volledig wild zijn. Dit deel van Duitsland is ideaal voor…

Tourplanner Rijnland-Palts

Wandelen en fietsen gemakkelijk gepland: De Tourplanner Rijnland-Palts biedt u hier een perfect overzicht van de fiets- en wandelpaden hier.