Vakantie in Rijnland-Palts

Mijlpalen vinden & zetten.


Het ligt in het uiterste westen van Duitsland en wacht erop door u ontdekt te worden: de schatkamer Rijnland-Palts. De romantische streek rond de Rijn en de Moezel is perfect voor een vakantie in Duitsland. Hij biedt charmante stadjes en steden, uitstekende wijngebieden en geweldige mogelijkheden voor wandelingen en fietsvakanties.

Rijnland-Palts is een land van stenen – je vindt hier ruige leisteen, kleurrijke zandsteen, kostbaar marmer en schitterende edelstenen. Gemaakt door onvoorstelbare natuurkrachten gedurende miljoenen jaren, drukken ze nog steeds een stempel op het leven van mensen in ons land. Het zijn deskundige wijnboeren die grandioze wijnen produceren uit het veelzijdige terroir, creatieve ambachtslieden die de glans in de rots doen ontwaken en vele anderen die iets nieuws creëren uit het oeroude materiaal. Laat ons je meenemen op een onvergelijkbare reis door Rijnland-Palts en ervaar de verhalen achter onze mijlpalen!

 

De Eifel, de Hunsrück, het Westerwald en het Pfälzerwald (Paltserwoud) vormen de mooiste middelgebergtelandschappen voor uw outdoorvakantie. Omgeven door het idyllische rivierlandschap van de Moezel, de Rijn, Nahe, Ahr en Lahn, kunt u perfect wandelen of fietsen met een bezoek aan de stad combineren. Zes van de 13 Duitse wijnbouwregio's bevinden zich in Rijnland-Palts: U kunt de heerlijkste wijnen van de wijnbouwers van de Ahr, de Moezel, de Nahe, de Romantische Rijn, de Palts en Rijn-Hessen proeven. Rijnland-Palts is niet alleen de staat met de meeste wijn, maar ook de staat met de meeste bossen. In acht natuurparken en twee nationale parken kunt u de flora en fauna van dichtbij meemaken. Vooral de wilde katten in het Hunsrück-Hochwald Nationaal Park zijn een spannend hoogtepunt.

Hoe wilt u Rijnland-Palts beleven?

Laat u zich inspireren!


Winter in Rijnland-Palts

Vakantietips voor het koude seizoen


Als de laatste bladeren zijn gevallen, 's morgens de delicate rijp op het gras neerdaalt, de steile rotsen kaal boven de afgrond hangen en de natuur in stilte is gehuld, dan is het winter in Rijnland-Palts – ontdek samen met ons de rauwe schoonheid van de natuur. Of wil je liever cultuur beleven in de steegjes van historische steden, genieten van heerlijke wijnen in een warme kamer of gewoon lekker ontspannen in het water van de thermale baden?

Het maakt niet uit wat voor type je bent, dit is de juiste plek voor het koude seizoen. Daarom zeggen wij: welkom op je wintervakantie in Rijnland-Palts!

Winter in Traben-Trarbach, Moezel-regio
Trailer | Mijlpalen vinden en zetten in Rijnland-Palts.

Video: Schatkamer Rijnland-Palts

Mijlpalen vinden & zetten.


Ga met Martin Seidler mee op een culturele, culinaire en sportieve ontdekkingsreis door de schatkamer van Rijnland-Palts – altijd op zoek naar de bijzondere stenen die een stempel op de deelstaat en zijn inwoners drukken. Verken onze tien regio's en leer de verhalen achter de mijlpalen kennen!

Update over de situatie in het Ahrdal

Het Ahrdal en zijn toeristische infrastructuur hebben nog steeds zwaar te lijden onder de gevolgen van de overstromingsramp in juli. Intussen zijn er echter weer enkele toeristische aanbiedingen in beperkte mate beschikbaar. Wat er momenteel in de regio beschikbaar is, kunt u te weten komen door op de volgende link te klikken. In alle andere delen van Rijnland-Palts zijn excursies en vakanties zonder problemen mogelijk.

Vier fantastische dagen in Rijnland-Palts

Nienke's reisverslag


In november 2022 stuurden we twee reizigers uit Nederland op een 4-daagse tocht van de Moezel, via Nahe en Rijn-Hessen naar de Pfalz. Laat u inspireren door de verhalen van onze vakantiegangers en krijg tips voor uw volgende vakantie in Rijnland-Palts. Nienke nam haar vader Bob mee op deze bijzondere reis.

Gezicht op de kathedraal van Worms, Rijn-Hessen

Gezicht op de kathedraal van Worms, Rijn-Hessen

Meer tips voor uitstapjes voor uw vakantie in Rijnland-Palts:


Winterwandelingen

Laat je imponeren door de unieke uitzichten op de winterlandschappen van onze vakantieregio's en ontdek hier onze tourtips voor uw winterwandelplezier.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

UNESCO-Werelderfgoedlocaties

Zeven Werelderfgoederen zowel als een UNESCO Global Geopark kunnen in Rijnland-Palts bezocht worden. Leer meer over het UNESCO-Werelderfgoed in…

Wandeltochten rond de Maaren van de Eifel

Wij onthullen u prachtige wandeltochten rond de "ogen van de Eifel", de Maaren van het vulkanische middelgebergte die schitteren in de zon.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Langeafstandsfietsroutes door prachtige rivierdalen

Ontspannende fietspaden strekken zich kilometers lang uit langs de oevers van de rivier. De fietspaden die de loop van rivieren als de Rijn of de Moezel volgen bieden prachtige panorama's.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Geweldige uitzichtpunten in Rijnland-Palts

Geniet van prachtige uitzichten in onze vakantieregio's: weidse horizonten van het middelgebergte, idyllische rivierdalen en indrukwekkende wijngaarden…

Idyllische picknickplaatsen met uitzicht over Rijnland-Palts

We verklappen u ongeveer 20 idyllische picknickplaatsen met uitzicht, die u perfect al wandelend of fietsend kunt bereiken.

10 tips voor wandeltochten met treinverbinding

Wij geven u tien tips voor wandeltochten die u met de trein kunt bereiken - klimaatvriendelijk en comfortabel zonder eigen auto.

Schwarzes Icon, das eine Strecke mit Ziel- und Endpunkt zeigt

Nationaal Park Hunsrück-Hochwald

Oude, uitgestrekte beukenbossen, steile steenvelden en zeldzame hellingvenen maken het Nationale Park Hunsrück-Hochwald tot een uniek gebied.

Tourplanner Rijnland-Palts

Wandelen en fietsen gemakkelijk gepland: De Tourplanner Rijnland-Palts biedt u hier een perfect overzicht van de fiets- en wandelpaden hier.